Proiecte FotoVoltaice

Energia electrică fotovoltaică este produsă prin conversia directă a luminii soarelui în curent electric verde prin intermediul celulelor solare (semiconductoare). Când lumina soarelui este absorbită de acestea, energia solară eliberează electronii din atomii lor, iar deplasarea ordonata a acestora produce curent electric. Acest proces de convertire a luminii (fotoni) în electricitate este numit efect fotovoltaic.

Celulele solare sunt combinate în module, care apoi sunt montate în matrice fotovoltaice, care pot atinge până la câțiva metri pătrați. Aceste panouri fotovoltaice plate sunt montate astfel încât să capteze lumina soarelui pe parcursul zilei. Mai multe panouri fotovoltaice pot furniza suficientă energie electrică pentru o gospodărie, pentru utilități electrice de amploare sau aplicații industriale. Zeci de mii, sute de mii de panouri fotovoltaice pot fi interconectate pentru a forma un singur sistem fotovoltaic. Un astfel de parc fotovoltaic poate genera curent electric verde „zero-emission” cu puteri instalate de ordinul megawaților.

Firma SIFEE NEW ENERGY SRL a inițiat trei proiecte fotovoltaice în județul Sibiu. Un parc fotovoltaic 25MW la Miercurea Sibiului și unul de 3MW în localitatea Hosman. Aceste două proiecte au fost vândute unor dezvoltatori internaționali. Un al treilea parc fotovoltaic a fost realizat în regie proprie la Săcel-Săliște.

Din anul 2013, de când operăm acest parc fotovoltaic, SIFEE NEW ENERGY SRL a devenit producător de energie verde. Producția lui anuală este de peste 2.500 MWh, la o putere instalată de 2MW.