Proiecte GeoTermale

În condițiile în care Romania are mari resurse geotermale de adâncime, încă insuficient explorate, am înțeles importanța explorării și utilizării acestei energii. Putem exploata această energie acolo unde se găsesc ape geotermale cantonate la mare adâncime corelate cu anomalii ale crustei terestre. Apa geotermală este doar un „transportator” al acestei energii. Întrucât energia termică a pământului se poate considera infinită ea este regenerabilă, durabilă și curată. Astăzi există tehnologia necesară ca apa geotermală (cu temperaturi de peste 100°C) să poate fi pompată și apoi reinjectată din și în foraje de mare adâncime, iar energia ei să fie convertită 24 de ore din 24 în energie termică pentru încălzirea locuințelor, serelor , piscicultură, centrelor de agrement SPA sau în producția de curent electric verde.

Compania noastră activează de peste 12 ani în acest domeniu acumulând experiență și expertiză. Astăzi deținem mai multe perimetre de explorare geotermale in vestul României. Aici avem, în diverse stadii de dezvoltare, proiecte geotermale cu ape termale și hipertermale (cu temperaturi cuprinse între 70 și 240°C).

Alături de parteneri internaționali de prestigiu, am început să realizăm proiecte de anvergură pentru utilizarea energiei geotermale prin foraje de mare adâncime.